Saturday 13 August 2016

Kopūstų sriuba.





Iš naujo atradau Beatos knygą ir šiandieną išviriau šeimai sriuba iš ten.
Vyrai abu žvejyboj, bet likusios damos namuose sriubą įvertino puikiai.
Mmm....dar ir dabar jaučiu čili pipiriuko deginima ant lūpų... 


  •  200 gr.mėsos(aš dėjau sardeles),
  • aliejaus kepimui,
  • 1 didelis svogūnas,
  • 1 didelė morka,
  • 1 aitrus čili pipiras,
  • 3 l.vandens,
  • 3 bulvės,
  • 2 pomidorai,
  • druskos,pipirų,
  • 0.5 šviežio kopūsto,
  • petražolių.
Mėsą supjaustome ir pakepiname su trupučiu aliejaus.Šalia dedame smulkintus svogūnus, čili pipirą (aš dar dėjau 2 skilteles česnako), tarkuotą morką ir kepiname apie 8 min., kad svogūnai suminkštėtu.
Kai suminkštėja daržovės, dedame į puodą,užpilame vandeniu ir verdame.
Į puodą sudedame pjaustytas bulves ir leidžiame virti.Beriame prieskonius.
Kai bulvės apverda, dedame kubeliais pjaustytus pomidorus ir leidžiame virti toliau apie 10 min.,kol bulvės suminkštėja.
Sudedame smulkintą kopūstą ir verdame 10 min.
Viskas, baigiam virti.
Pilame į lėkštes, dedame smulkintų petražolių.
Jeigu kas nori, gali įsidėt pomidorų pastos, grietinės....

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...