Wednesday 17 August 2016

Kepta cukinija



Gėda pelėda man...Tiek daug receptų prisikaupė, tai šiandien kol sukėliau nuotraukas į kompiuterį galvojau ir senatvė ateis. Va dabar ir supratau, kodėl kitos blogerės dėjuoja, kad reikia daug nuotraukų sukelt, receptus surašyti...
Taigi, raitoju rankoves, atsinešu kavos ir prie darbų :)

Cukinijos mūsų šeimos virtuvėje atsirado neseniai, bet jau užėmė garbinga vietą. Vaikai vakar mano nuostabai netgi žalia valgė ir vis prašė: dar, dar....

Šis receptas sudėtas iš kelių, tad tikslaus autoriaus nepasakysiu nes iš vieno viena idėja, iš kito kita...

Apie patį receptą: gavosi minkšta mėsytė, labai sultinga, cukinija puikiai išlaikė formą. Tik aš čili pipiro gal padauginau, nes jautėsi aitrumas, bet buvo labai skanu.
Kitą kartą padažo dar darysiu prie jos,tada bus superinė.

2 cukinijos (vidutinio dydžio,neperaugusios),
1 svogūnas,
300 gr.  faršo (naudojau kiaulienos),
2  šaukštai džiuvėsėlių,
nedidelis pundelis petražolių, 
smulkių svogūno laiškų,
70 gr.fermentinio  sūrio kokį mėgstate,
druskos, pipirų pagal skonį,
0.5 nedidelio čili pipiriuko,
2 skiltelės česnako,
2 ploni griežinėliai rūkytos šoninės.

Cukinijas perpjauti per puse ir su šaukšto pagalba išskobti vidų, padarant laivelius.
Šlakelyje alyvuogių aliejaus pakepinti smulkintą svogūną iki skaidrumo. Sudėti cukinijų mėsytę, česnakus, smulkinta šoninę ir dar pakepinti. Leisti ataušti.
Į  faršą dėti atvėsusias, kepintas daržoves, šoninę, džiuvėsėlius, čili pipiriuką smulkintą, žalumynus, prieskonius ir gerai išmaišyti.
Šiuo įdaru įdaryti cukinijas.
Sudėti cukinijas į skardą patepta aliejumi ir kepti 40 min.180 laipsnių temp.
Likus kelioms minutėm iki kepimo pabaigos, užberti tarkuoto sūrio ir vėl kišt atgal į orkaitę, kol sūris išsilydis.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...