Monday 22 August 2016

Kiaulienos kepsnys su Gravy padažu.

                   


   Su šiuo patiekalu buvo juoko...Ar jums būna, kad sapnuojate kažką skanaus ir sapne jaučiate netgi skonį?Man buvo....Prieš kelias dienas sapnavau, kad valgau šį kepsnį ir net skonį jaučiau stipriai.Ryte savo sapną papasakojau vienoj kulinarinėj grupėj ir viena mergina pasijuokė, kad ko gero jau čia kulinarinė liga yra.
     Kelias dienas vis nerimau, vis planavau pagaminti šį patiekalą, bet vis kas nors nutikdavo ir planai pasikeisdavo. Šiandieną mano skanus sapnas virto realybe.

         4 kiaulienos nugarinės pjausniai po 100 gr.
         2 šaukštai miltų,
        po žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų,

         1 šaukštelis prieskoninių žolelių( šalavijai, krapai, Provanso žolelių mišinys),
          2 šaukštai aliejaus,
          1 šaukštas sviesto,
          2 šaukštai Gravy padažo granulių (mačiau yra Lt.Knorr Mėsos padažas, tai čia vienas ir tas pats.),
           280 ml.vandens padažo granulėms ištirpint.

    Lėkštėje sumaišykite miltus, druską, juoduosius pipirus ir prieskonines žoleles.  Mišinyje apvoliokite kiaulienos pjausnius.
  Didesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir truputėlį sviesto bei sudėkite miltuose ir prieskoniuose apvoliotą mėsytę. Kiekvieną pjausnių puselę kepkite po 6–7 minutes.
    Granules užpilkite karštu vandeniu ir maišykite, kol ištirps.
    Padažą užpilkite ant kepsnių ir patiekite.




Nuotraukos nekokybiškos, nes darytos vakare.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...