Wednesday 17 August 2016

Morkų-cukinijų sriuba

                               




Šią sriubą pirmą kartą  viriau prieš gerus porą metų ir tikrai ji yra mano sriubų tope.
Tirštumą reguliuoju pagal norą.Šiaip ji verdama be mėsos kukulių, bet kadangi vakar liko nuo vakarienei gamintos cukinijos faršo, tai į sriubą dėjau ir kukuliukus.

Sriuba tikrai skani ir verta liaupsų.Cukinija sriubai duoda švelnumo, o ryžiai suteiks sotumo.


50 gr. sviesto,
250 gr. morkų,
250 gr. cukinijų,
1 svogūnas,
1 l. daržovių sultinio,
keli šaukštai  ryžių,
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Morkas ir cukiniją supjaustyti vieno dydžio gabalėliais, svogūną susmulkinti.
Į sultinį dėjau mėsos kukuliukus (faršas, cukinijos minkštimas, čili pipiriuko, prieskonių) aišku galit ir nedėt.
Sviestą ištirpome keptuvėje, dedame daržoves ir maišant kepiname 10 min.
Kai kukuliukai apverda, dedu ryžius, kepintas daržoves ir toliau verdame, kol ryžiai išvirs.
Išgriebiame kukulius, nupilame sultinį į dubenėlį ir daržoves su ryžiais sutriname blenderiu.Skiedžiame iki norimo tirštumo, beriame prieskonius, žalumynus.Paverdame 2-3 min.ir valgome.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...