Saturday 13 August 2016

Tinginių balandėlių troškinys

Šitą gėrį gaminau jau senai ir nors jis mūsų šeimai patiko labai, ilgą laiko jo negaminau.O kam gaminti jau išbandytą, kai tiek daug dar neragautų patiekalų dar laukia savo eilės...
Šiandien ta diena, kai kartoju jau bandytą reikalą.Kartoju todėl, kad tingiu galvot ką naujo pagaminti ir greitai, nes turim abi namų damos pasipuošti ir keliauti į darželio išleistuvių šventę.Tai kokie dar puodai....

Apie šį patiekalą nėra ko daug ir rašyt.Tai tikrų tikriausias tinginių patiekalas.Sumetei į puodą ir pamiršai beveik valandai :)
Kai tingit tingėt,prašom gaminti šį tinginių troškinį.

Receptas senas kaip mano gyvenimas,kažkada jis buvo kaip aš sakau " ant bangos" , nes ko gero visos šeimininkės jį gamino ir rodėsi kas iš to išėjo....Jeigu dar nebandėte,tai dalinuosi receptu.



150 gr.nevirtų ryžių,
apie 1 kg.smulkinto kopūsto,
1 tarkuota morka,
500 gr.kiaulienos faršo(gali būti ir kitoks),
0.5 l.sultinio,
druska,
pipirai,
100 ml.grietinės,
100 ml.pomidorų padažo,
žalumynų.


Keptuvėje apkepinti faršą, kol nebebus rausvas.
Dideliame dubenyje sumaišyti kopūstus
,morkas ryžius, faršą, druską, pipirus. Sudėti į uždengiamą  indą, supilti sultinį ir virti apie  40 min. Vėliau sudėti pomidorų padažą su grietine ir dar pavirti maišant 10 min..
Pabarstyti svogūnų laiškais .
Kitą kartą kepsiu orkaitėje, bus irgi skanu .

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...