Saturday 20 August 2016

Varškės apkepas su obuoliais

       


     Kelias dienas vis nerimau, vis galvojau kokį skanumyną išsikepti sau ir mylimai šeimai.Buvau prisižadėjusi sau,kad kurį laiką jų nekepsiu, nes jau ir taip paskutiniu metu jų daug kepiau, o ir svarstyklės rodo  negražius skaičiukus...

    Šį desertą liežuvis neapsiverčia pavadinti apkepu, nes tai greičiau prabangus pyragas, kuriuo ne gėda ir prieš svečią pasipuikuoti ir sau pasilepinti prie puodelio kavos.
   
     500 gr.varškės,
     4 kiaušiniai,
     8 šaukštai cukraus,
     0.5 šaukštelio druskos,
     6 šaukštai miltų,
     300 ml.grietinės,
     Viršui:
     5 obuoliai,
     2 šaukštai sviesto,
     1 šaukštas cinamono,
     2 šaukštai cukraus.


Obuolius nulupame, supjaustome plonomis skiltelėmis.
Keptuvėje ištirpiname sviestą su cukrumi, kol cukrus ištirps.Dedame obuolius ir cinamoną ir kepiname, kol obuoliai suminkštės.
  Varškę,kiaušinius,druską ir cukrų išplakame su mikseriu iki vientisos masės.Dedame miltus, grietinę ir gerai išmaišome.
   Į apvalią skardą tiesiame kepimo popieriaus ir pilame obuolių masę, dedame ant viršaus varškės masę ir dedame į orkaitę.
    Kepame 190 laipsnių temp.

.apie 50 min.
    Paliekame atvėsti.
    Išverčiame į lėkštę obuolių sluoksniu į viršų.


Idėja iš Širšių lizdas.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...