Thursday 15 September 2016

Cukinijų- pievagrybių blynai

   Oras pas mus tikras bobų vasaros, tad ir pusryčius su mažiuke valgėme sode.Reikia naudotis proga, kol dar galim :)
   Šiuos blynus rekomenduoju visiems, kam pabodo bulvių blynai, miltiniai ar lietiniai...Kepiau iš pusės normos, nes žinojau, kad mažiukė nevalgys, o man vienai bus per daug.Tikrai skanūs ir labai sotūs, tad sunkiai įveikiau savo normą.Produktai randami pas kiekvieną šeimininkę, nieko mandraus, tad galite netgi pietums pagaminti šiandien.
  Toks tikras rudeniškas patiekalas nes ir cukinijų pilna ir grybų pilni miškai :)
  Valgiau su grietine, tad ir jums rekomenduoju valgyt su ja.

200 gr.cukinijos be sėklų,
100 gr.pievagrybių,
3 skiltelės česnako,


1.5 šaukšto miltų,
1 kiaušinis,
druska,pipirai pagal skonį,
aliejaus kepimui.

Cukiniją nulupame ir sutarkuojame su smulkesne tarka, jeigu yra skysčio,tada nusunkiame ir sutarkuojame pievagrybius.
 Mušame kiaušinį, spaudžiame česnako, beriame prieskonius ir miltus. Gerai išmaišome ir dedame šaukštu į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
  Greita ir skanu, o svarbiausia...sotu.
  
Šaltinis Širšių lizdas.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...