Wednesday 28 September 2016

Lengvas obuolių pyragas

    Kaip gražu, kaip gražu,
    Pilnas sodas obuolių...

Ruduo toks metas, kai obuolių pilna pas kiekvieną namuose.Pas mus jų irgi prisikaupė nemažai, tad tenka gaminti iš jų...
    Kadangi vyras prisakė gulėt lovoj ir gert karštas arbatas, kad rytoj pasveikčiau ir prikepčiau kalną keksiukų mokyklai, nes penktadienį bus arbatos popietė, kur tėveliai susirinkę gers arbatą ir vaišinsis keksiukais, bei aukos pinigėlių, tai tyliai galvoju, kad gal vyras nematys šio mano įrašo, nes užuot gulėjusi virtuvėj šoku tango su obuoliais ir samčiais....
    Šis pyragas lengvai pagaminamas, bet skonis neprastas. Užtruksite daugiau nei pusvalandį ir ant stalo garuos puikus pyragas.
   Einu kaisti arbatos...
  • 1.5 stiklinės miltų,
  • 0.5 stiklinės cukraus,
  • žiupsnelis druskos,
  • 1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
  • 600 gr.obuolių,
  • 3 kiaušiniai,
  • 3 šaukštai aliejaus,
  • 0.5 stiklinės pieno.
Orkaitę įkaitiname įki 200 C.
   Sausus produktus sumaišome kartu.
Kiaušinius išplakame su aliejumi ir pienu, po truputį beriame sausą mišinį ir gerai išmaišome.
Obuolius supjaustome kubeliais arba sutarkuojame su tarka griežinėliais (aš tarkavau) ir dedame į tešlą.Išmaišome ir pilame į kepimo popieriumi ištiestą skardą.


    Kepame 30 min.arba kol įsmeigus medinį pagaliuką ir jį ištraukus bus sausas.Paliekame 10 min.pastovėti ir ragaujame...

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...