Monday 12 September 2016

Pyragas su kokoso karūna

        

   Šiandien pas mus ypatingas įvykis šeimoje...Mūsų 4-metė pradėjo lankyti mokyklą. O kiek jai laimės, o kaip straksėjo į mokyklą, o man liūdna...greitai auga tie mano vaikai.
    Kadangi tokia proga, tai kaip be deserto??? Yra, yra jis, tik ne tortas (jam bus skirtas savaitgalis, nes  kažkas švęs gimtadienį ), o labai skanus pyragas.
    Darbo nedaug, produktai randami pas visus namuose...Žodžiu, švenčiam su pyragu...


4 kiaušinio tryniai,




200 gr.cukraus,
200 gr.tirpinto sviesto,
200 ml.pieno,
žiupsnelis druskos,
300 gr.miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių.

Kokoso karūnai:

150 gr.cukraus,
4 baltymai kambario temp.,
170 gr.kokoso drožlių.


Tešlai į dubenį suberti cukrų,  druską, supilti kiaušinių trynius ir gerai išplakti, tada supilti tirpintą sviestą, išmaišyti. Pilti pieną, suberti persijotus miltus, kepimo miltelius ir užmaišyti tešlą.
  Orkaitę įkaitinti iki 160 C temperatūros. Tešlą sukrėsti į stačiakampę sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Šauti į orkaitę ir kepti 20-25 min. Tada išimti ir padėti praaušti.  
  Baltymus  išplakti iki standžių putų ir palaipsniui berti cukrų, išplakant jį kartu su baltymais kol visiškai ištirpsta . Suberti kokoso drožles ir atsargiai  įmaišyti į baltymus.
Visą kokosinę masę dėti ant pravėsusio pyrago, paskirstyti ją per visą plotą ir dėti atgal į orkaitę sumažinus kaitrą iki 140 C. Kepti dar 15-20 min.

Šaltinis:Laisvalaikis virtuvėje.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...