Monday 31 October 2016

Bulviniai blynai su vištiena

   Taip, taip, taip....šiandiena Halloween šventė pas mus.Vaikai su baisuoklių kaukėmis prisėdėja saldainių laukia ateinančių kitų baibokų prašyti saldainių.Prie durų dega moliūgas baisuoklis....O aš kaip durininkas nespėju durų darinėt.Bet kiek laimės vaikams...
    Teko šiandien geriant kavą vienoj greito maisto karalystėj skaityti diskusiją fb.apie šią šventę ir vaje vaje....Viena mamytė pasiguodė, kad suruošė vaikutį švęst Halloweeno, o kunigas pasakė, kad tie kas švęs degs pragare, nes tai didelė nuodėmė...Negana to, kad kunigas negražiai pasielgė, tai dar ir kitos mamos komentavo kokia čia baisi šventė ir t.t....O ar neperdaug ir taip liūdnų švenčių?Kodėl vaikai negali persirenge baisuokliais eit pasirankiot saldainių???
     Na bet ne apie tai....Žodžiu blynus mokam visi kepti ir nieko naujo nepasakysiu, tik tiek, kad įdėjau smulkintos vištos krūtinėlės, nes kaip tik vienoj šeimininkių grupėj viena mergina pasidalino receptų.Visų sudedamųjų dalių nepamenu tik pagrindą.

  • 6 bulvės,
  • 1 višt0s krūtinėlė nedidelė,
  • 2 svogūnai,
  • 2 kiaušiniai, 
  • 1 šaukštelis bulvių prieskonių,
  • pagal skonį druskos ir pipirų,
  • aliejaus kepimui.
  Nuskustas bulves sutarkuokite kartu su svogūnais bulvių tarkavimo mašina.
  Kuo smulkiau susmulkinkite vištieną. 
Dubenyje sumaišykite bulvių tarkius, vištieną, įmuškite kiaušinius,  pagardinkite prieskoniais. Viską gerai išmaišykite.
  Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
Valgyti su grietine.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...