Wednesday 12 October 2016

Citrininė vištiena

   Kalta, kalta...Buvau įsitikinusi, kad šaldytuve dar turiu žalumynų papuošimui, o pasirodo jau nebėra....Teks rytoj grįžtant iš universiteto užbėgt į turgų ir nusipirkti. Aišku patiekalas be jų atrodo nei šiaip, nei taip, bet....Jeigu kiti leidžia sau rodyti keptus žuvies pirštelius ar paprasčiausius sumuštinius, tai ir aš parodysiu gal ir nelabai išvaizdų, bet tikrai skanų patiekalą.
  
  •    700 gr.vištienos kulšelių mėsos,
  • 600 gr.ryžių,
  • 2 svogūnai,
  • 2 morkos,
  • 4 skiltelės česnako,
  • 2 stiklinės sultinio arba vandens,
  • aliejaus kepinimui,
  • druskos, pipirų, dž.čiobrelio pagal skonį,
  • 1 citrina.
  Nuo kulšelių nuimame mėsą ir supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Įspaudžiame citrinos sultis, beriame prieskonius, išmaišome ir padedame valandai pasimarinuoti.
   Keptuvėje su aliejumi apkepame smulkintas daržoves ir atidedame į šalį.Apkepame mėsą.
Į indą kuriame kepsime dedame daržoves, apkeptą mėsą, pilame ryžius ir užpilame sultiniu.Uždengiame ir dedame į orkaitę įkaitinta iki 180 C.kepti apie 40 min.
   Jeigu skystis išgaravo, o ryžiai dar kietoki, dapilkite skysčio ir baikite kepti.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...