Thursday 6 October 2016

Kapucino spurgos

   Kažkada dalyvavau diskusijoje:spurgos žiemos desertas. Nežinau, niekas man to neįrodys, kad yra kitaip ir tikrai jos tinkamos valgyti ne tik žiemą. Skanias spurgas aš galiu valgyti bet kuriuo metų laiku.
    Šias spurgas kepėme vakar su vaikais, kol laukėme parvažiuojant tėvelio iš darbo. Pasitikom jį su desertu prie arbatos.
     Tešlą reikia laikyti šaldytuve pusvalandžiuką, bet mes padarę tešlą išėjome į parduotuvę, tad tešla pabuvo ten visą valandą. Spurgos nuo to nenukentėjo, buvo skanios kaip visada.

  • 2 kiaušiniai (aš turėjau 3 baltymus šaldytuve, tad dėjau juos ir 1 kiaušinį visą),
  • 0.5 indelio kondensuoto pieno (aš per klaidą sudėjau visą ir buvo super, nebuvo labai saldu),
  • 2 stiklinės miltų,
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių,
  • 10 gr.kapucino kavos miltelių,
  • aliejaus virimui.
 Kiaušinius išplakame mikseriu . Supilame kondensuotą pieną, dar šiek tiek paplakame. Šaukštu įmaišome kapucino, kepimo miltelius ir miltus. Tešla bus minkšta, lipni, bet miltų daugiau neberkite, nes spurgos bus per kietos.
Įkaitiname puode aliejų, vandeniu sudrėkintomis rankomis formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes ir verdame aliejuje, kol gražiai apskrunda.
     Kai iškepa spurgytės galite apiberti cukraus pudra, aplieti šokoladu.

1 comment:

  1. Laba diena
    Norėjau apklausti 2 stiklinės miltų tai yra kiek garmų?
    Ačiū

    ReplyDelete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...