Sunday 9 October 2016

Keksas su razinomis

    Paskutiniu metu valgom greitą maistą.Ne, ne, ne....ne greito maisto užkandinėse, o aš namuose gaminu patiekalus, kuriuos pagaminti neužtrunka daug laiko.  Bet tai nereiškia, kad jis neskanus...Ne, skanus, tik žinot....aš kartais net nefotografuoju, o paskui užgraužia sąžinė, kad va....nepasidalinau.
     Šiandieną vyras nupirko kekso formą, tokios kur aš norėjau...Tad kepiau keksą ir išbandžiau skardą.
 Išduosiu paslaptį, visi kepiniai (keksiukai arba keksai, pyragai ) pas manę kepami iš galvos.Retai kada žiūriu į receptą, nes kad ir ką įdėtum į kepinį, jis vistiek gausis puikiai.
    Šis receptas irgi iš galvos, bet....žinokit tikrai nerealiai skanus, tirpstantis burnoje.


  • 100 gr.sviesto arba gero margarino,
  • 150 gr.cukraus,
  • 200 gr.maskarponės sūrio,
  • 2 kiaušiniai,
  • 200 gr.miltų,
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių,
  • citrinos žievelė nutarkuota ir truputis jos sulčių,
  • razinų,
  • cukraus pudros.
Sviestą ištrinkite su cukrumi.Po vieną muškite kiaušinį ir gerai išplakite, sudėkite nutarkuotą citrinos žievelę ir sultis, išmaišykite.Dėkite maskarponę ir vėl gerai išmaišykite.Berkite kepimo miltelius, miltus ir vėl viską išmaišykite gerai.Sudėkite razinas, išmaišykite ir pilkite tešlą į skardą.
    Kepkite 45 min. 180 C temp. Ar kepinys iškepęs patikrinkite mediniu pagaliuku.
Apiberkite cukraus pudra.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...