Monday 24 October 2016

Kopūstų sriuba su grybais

   Kažkada iš šalies gavau kelis komentarus: na
kiek gi galimą tų trintų sriubų, duokit normalių...Tai va, jeigu jau normalių, kur reikia pakramtyti, tai prašom...



  • 0.5 nedidelio kūginio kopūsto,
  • 1 svogūnas,
  • 1 morka,
  • 5 rudieji pievagrybiai,
  • 2 bulvės,
  • 2.5 l.sultinio arba vandens,
  • 100 gr.faršo ( kalakutienos),
  • aliejaus kepimui,
  • druska, pipirai, dž.žolelės pagal skonį.
Į sultinį beriame kubeliais pjaustytas bulves ir smulkintas morkas.
Aliejuje apkepame smulkintą svogūną, griežinėliais pjaustytus pievagrybius (man jie labiau mišku kvepia) ir dedame į sultinį.
    Iš faršo padarome paprastus kukuliukus ir iškepame keptuvėje su aliejumi.Dedame į sriubą.
Kai bulvės suminkštėja, dedame smulkintą kopūstą ir prieskonius, paverdame 10 min.ir išjungę viryklę leidžiame dar 5 min.pastovėti.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...