Thursday 27 October 2016

Medučio saldainiai

    Pas mus atostogos, tad kasdien judėjime esame. Šiandien su draugės šeimyną važiavom į parką pasivaikščiot...Žinojau, kad po parko draugė užeis kavos ir kaip tyčia prie kavos neturėjau nieko desertui. Mintyse prisiminiau, kad kažkada, kažkur mačiau iš Medučio torto lakštų padarytus saldainiukus, tad ėmiau mintyse dėliot.
     Atsiprašau, kad nenurodysiu šaltinio, nes jo tikrai nepamenu ir nesu tikra ar receptas toks kaip mano...
     Žodžiu, šie saldainiai greit pagaminami ir puikus būdas sunaudoti likučius.



  • 2 stiklinės Medučio trupinių,
  • 180 gr.30 proc.riebumo grietinės,
  • 2 šaukštai cukraus, 
  • 0.5 citrinos sulčių,
  • 15 gr.kapucino miltelių,
  • kokoso drožlių apvoliojimui.

Medučio lakštus sulaužome gabaliukais nedideliais.
   Grietinę išmaišome su cukrumi, kapucino milteliais ir sultimis.


Trupinius išmaišome su grietinės mase, masė turi būti tiršta.Sušlapiname rankas ir darome iš tešlos kamuoliukus nedidelius, apvoliojame kokoso drožlėse.Dedame į šaldytuvą sustingti.Aš ryte padariau, po pietų jau vaišinomės.
     Skonis kaip torto, saldu, tik kitą kartą į vidų dar dėčiau riešuto.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...