Saturday 8 October 2016

Rotisserie višta

    Šitaip kepti vištieną išmokė viena buvusi sugyventinė (kartu nuomavomės butą) kai tik atvažiavau į UK. Iki tol irgi skaniai kepdavau vištuke, bet ne tiek prieskoninių dalelių dėdavau, o tiesiog druska, pipirai, česnakas.
     Ši višta iškepa labai sultinga, minkšta, o mėsa krenta nuo kaulų.
Tad šiandien puikus laikas ją išsikepti ir vaišinti namiškius.

  • 1 višta (pas manę 2 kg.svorio),
  • 1 citrina,
  • 3 skiltelės česnako,
  • 2 šaukštai aliejaus,
  • 1 šaukštas druskos,
  • 0.5 šaukštelio baltų maltų pipirų,
  • 0.5 šaukštelio česnako granulių,
  • 0.5 šaukštelio paprikos miltelių,
  • 1 šaukštelis dž.čiobrelio,
  • 2 šaukštai kambario temp.sviesto,
  • kelios dž.slyvos.
 Vištieną nuplauname ir nusausiname .
Į vištienos vidų  sudedame citrinos ketvirčius, dž.slyvas ir traiškytas česnako skilteles. Vištienos pilvą su įdaru susmeigiame mediniu iešmeliu.Pirštais atskiriame vištienos odelę nuo krūtinėlės. Ir atsiradusioje ertmėje paskirstome kambario temperatūros sviestą.
 Likusius prieskonius sumaišome, supilame aliejų ir gauta košele įtriname vištieną. Pastatome šaltai ir leidžiame pasimarinuoti.
Vištieną dedame į kepimo skardą krūtinėle į viršų. Kepame apie 1val.220 C.
  Kepant aš pridengiu folijos lapu, kad vištiena viduj iškeptu gerai, o viršus nesudegtu.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...