Wednesday 19 October 2016

Vaivorykštinis upėtakis špinatų padaže

    Šią savaitę užsiverčiau darbais su maistu, kad jau naktį sapnuojasi, jeigu tik pasiseka užmigt...Nes tik užmerkiu akis ir sukasi karusele receptai.
     Šį kartą siūlau  nuostabų patiekalą žuvies mėgėjams.Mano šeimoj bus kartojamas ne kartą.



  • 2 vaivorykštiniai upėtakiai (maždaug po 500 gr.),
  • druskos, pipirų pagal skonį.
       Padažas:
  • 50 gr.sviesto,
  • 50 ml.žuvies sultinio,
  • 100 ml.grietinėlės,
  • gera sauja smulkintų špinatų lapelių.
Upėtakius išvalome, paliekame odą ir galvą.Ištriname druska ir maltais pipirais,suvyniojame į foliją ir dedame  į 180 C. temp.orkaitę kepti apie 20-30 min.
    Špinatus nuplauname ir susmulkiname.
Keptuvėje ištirpome sviestą, pilame sultinį, dedame špinatus ir troškiname apie 5 min.Supilame grietinėlę ir vis maišome, kol padažas truputį patirštės.Dedame prieskonių jeigu trūksta.
    Į lėkštę pilame padažą ir dedame nukaulintą upėtakio file nedideliais gabaliukais.
   Labai tinka virtos bulvės.


 p.s.galima vartoti ne tik upėtakį, bet ir lašišą, plekšnę, manau ir skumbrė tiktu puikiai.


Idėja rasta:Su šaukštu aplink pasaulį.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...