Kaip minėjau interviu neįsivaizduoju savo savaitgalio be lietuviškos virtuvės, tad šiandien jo didenybė cepelinai pas mus.
4 virtos bulvės,
10 žalių bulvių,
truputis druskos,
2 šaukštai bulbių krakmolo.
Įdarui:
500 gr.maltos mėsos (naudojau kalakutieną),
1 svogūnas,
truputis druskos ir pipirų.
Padažas:
1 svogūnas,
200 gr.rūkytos šoninės,
grietinės.
4 virtos bulvės,
10 žalių bulvių,
truputis druskos,
2 šaukštai bulbių krakmolo.
Įdarui:
500 gr.maltos mėsos (naudojau kalakutieną),
1 svogūnas,
truputis druskos ir pipirų.
Padažas:
1 svogūnas,
200 gr.rūkytos šoninės,
grietinės.
Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos.
Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius.
Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiu, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma.
Įdarui pakepinamas smulkintas svogūnas. Malta mėsa maišoma su kepintu svogūnu, druska ir pipirais.
Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai.
Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20 — 25 minutes, atsargiai pamaišant.
No comments:
Post a Comment