Sunday 20 November 2016

Cepelinai su mėsa

   Kaip minėjau interviu neįsivaizduoju savo savaitgalio be lietuviškos virtuvės, tad šiandien jo didenybė cepelinai pas mus.

4 virtos bulvės,
10 žalių bulvių,
truputis druskos,
2 šaukštai bulbių krakmolo.

Įdarui:
500 gr.maltos mėsos (naudojau kalakutieną),
1 svogūnas,
truputis druskos ir pipirų.

Padažas:
1 svogūnas,
200 gr.rūkytos šoninės,
grietinės.

Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos.

Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius.

Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiu, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma.

Įdarui pakepinamas smulkintas svogūnas. Malta mėsa maišoma su kepintu svogūnu, druska ir pipirais.

Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai.

Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20 — 25 minutes, atsargiai pamaišant.

Padažui  pakepinami spirgučiai, tuomet sudedami smulkinti svogūnai, pakepinami dar kelias minutes.

Į lėkšte dedame cepelinus, dedame šalia grietinės ir užpilame spirgiukais.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...