Wednesday 23 November 2016

Fettuccine makaronai su vištiena ir grybais

    Kažkada šį receptą mačiau pas Ernesta iš Baking Secrets, perskaičiau ir pamiršau.Vakar sugalvojau, kad šiandien pietums bus makaronai, tik kaip paruošti dar nežinojau...Naktį sapnuoju Ernestos makaronus ir tą padažą...Ryte teko lįsti į jos blogą ir ieškoti.
     Taigi, pas mus šiandien makaronai pagal Ernestos receptą, tik aš kaip visada pagal savo skonį dar meistrauju.Vaikai buvo sužavėti, o ir man patiko, nors nesu makaronų gerbėja.Ko gero bus kartojamas dalykas, nes vaikai dievina makaronus.



  • 250 gr.vištienos krūtinėlės,
  • 250 ml.vištienos sultinio,
  • 2 skiltelės česnako,
  • 0.5 svogūno,
  • 3-4 pievagrybiai,
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
  • 1 šaukštas miltų,
  • 4 šaukštai kreminio sūrio,
  • 250 gr.makaronų,
  • druskos, pipirų pagal skonį,
  • svogūno laiškų šakelė.
   Makaronus dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės.Išvirusius nusunkite ir atidėkite.
   Krūtinėlę įtrinkite druska ir pipirais,supjaustykite kubeliais ir apkepinkite alyvuogių aliejuje iki auksinės spalvos.Išėmus iš keptuvės atidėkite į šoną.
    Tame pačiame aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną, česnakus ir pievagrybius.Dėkite miltus ir maišydami pakepinkite puse minutės,supilkite sultinį , sudėkite vištieną ir maišydami pavirkite 5 min.
Sudėkite sūrį ir dar maišydami pavirkite porą minučių.Sudėkite makaronus, išmaišykite, kad gerai apsiveltu padažu, užberkite smulkintų svogūno laiškų ir pašildykite 1-2 min.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...