Saturday 26 November 2016

Keksiukai su avietėmis

   Kadangi sergu. tai virtuvėje nesisukioju, perleidau samčius vyrui.O kad jums nebūtu nuobodu, dalinuosi seniau gamintais receptais, tik vis niekaip neįkeltais į blogą.
    Nors ir sergu, bet vis paskaitau kai kuriuos blogus, kulinarines knygas, žurnalus, kad pasveikusi kibčiau į darbus su užsidegimu. Ech...laukiu kada galėsiu gaminti, nes dabar su pavydu žiūriu kaip vyras gamina...

Šie keksiukai buvo kepti savaitės pradžioje, tik nesidalinti bloge.Labai purūs, minkšti...Galite naudoti kitokias uogas, bet mano vaikai mėgsta avietes, tad dėjau jas.Dėjau į viduriuką po 1 uogą, bet jūs galite dėt ir daugiau arba uogienę galite dėt.


210 gr. miltų,
100 gr. cukraus,
2 kiaušiniai,
100 gr.  sviesto,
120 ml. pieno,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
12 aviečių.
Sviestą gerai išmaišykite su cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Supilkite pieną ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į sviesto masę. Į keksiukų formą dėkite popierinius sijonėlius ir dėkite po nepilną šaukštą tešlos , dėti po 1-2 avietes ir uždėti dar tešlos sluoksnį, bet kad iki viršaus būtu likę apie 1 cm. Dėti į įkaitintą 180 C temp. orkaitę ir kepti apie  15 min. 



Receptas užmatytas kažkada senai pas Aguonėlę.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...