Friday 18 November 2016

Tefteliai pomidorų padaže

   Šiuos teftelius tikriausiai daug kas dar pamenate iš vaikystės, kuomet darželio ar mokyklos valgykloj juos tekdavo valgyti.Jie be galo skanūs ir paprasti, bet skonis neprastas, ypač patikti turėtu tiems, kas mėgsta paprastus patiekalus, su nostalgija atklydusius iš vaikystės.
    Mano vaikai valgė ir net kartoti prašė.Tad, gal kas rytoj pietums jau žinot ką gaminsit?


  • 450 gr.kiaulienos faršo,
  • prieskoniai maltai mėsai pagal skonį,
  • 1 kiaušinis,
  • 1 riekutė išmirkyto piene batono,
  • aliejaus kepimui,
  • 100 ml.pomidorų padažo,
  • 100 ml.vandens arba sultinio.
   Į faršą beriame prieskonius, mušame kiaušinį, dedame  išmirkytą  ir sutrupintą batono riekelę.Viską gerai išmaišome.Darome kukuliukus ir iškepame keptuvėje su aliejumi.
    Į puodą pilame vandenį, pomidorų padažą, dedame teftelius ir patroškiname 5 min.
Garnyras jau kokio širdis geidžia.Pas mus bulvių košė ir rauginti agurkėliai bei kons.žirneliai.

Kvepia vaikyste ir namais.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...