Wednesday 30 November 2016

Vištiena troškinta su briuselio kopūstais

   Na ką...paskutinė rudens diena.Ir vėl žiema, ir vėl šventės...Kaip greit prabėgo metai.

Nors dar lapkritis, bet mokykloje vaikai jau dalina kalėdinius sveikinimus ir maniškiai parsineša jų glėbius.Mes irgi parašėme, nors aš oi kaip spyriojausi, kad dar anksti...Ir eglutė pas mus jau stovi, nes ir vėl vaikų užgaida, kad tik nepavėluotume, kad tik spėtume...

   Šiandieną pas mus garuoja labai skani vakarienė, o kvapas kaip toje reklamoje kavos, kad kvapu pakviestume greičiau Kalėdų Senelį.Galbūt ir jums patiks?


  • 8 vištų blauzdelės,
  • 1 svogūnas,
  • 5 česnako skiltelės,
  • 500 gr.briuselio kopūstų,
  • 0.5 stiklinės vištienos sultinio,
  • 0.5 stiklinės balto vyno sauso,
  • druskos, pipirų, maltos paprikos miltelių, kario pagal skonį,
  • aliejaus kepimui,
  • 0.5 citrinos nutarkuotos žievelės.

Vištų blauzdeles ištrinkite prieskoniais, dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite vartant, kol gražiai apskrus.Sudėkite smulkiai kubeliais pjaustytus svogūnus ,pakepkite kepkite kelias minutes.Sudėkite griežinėliais pjaustytus česnakus, briuselio kopūstus  ir maišydami kepkite kelias minutes. Supilkite vyną, sultinį, , citrinos žievelę, uždenkite ir troškinkite 30 minučių.
Briuseliukai jeigu dideli, perpjaukite per puse.


Šaltinis:Bulvių košė.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...