Saturday 17 December 2016

Aštri žirnių sriuba su daržovėmis

    Prisipažinsiu, padariau nuodėmę.Didelę nuodėmę...Gaminau nerealiai skanius kukuliukus ir...nenufotografavau ir įrašo apie juos nebus, bent jau artimiausiu metu.Žiopla iki negalėjimo.
     Na bet kaip bebūtu iki švenčių beliko tik 8 dienos ir jau pas mus šventinės nuotaikos kabo ore, tad savęs neplaksiu už pamiršimą.
     Noriu pasidžiaugti, kad turim nuostabius kaimynus, su kuriais švenčių nešvęsim kartu, bet dovanėlėmis apsikeitėme simboliškai.Malonu, kad į mus nežiūri kitaip, o priima į savo būrį.

     Ši sriuba buvo gaminta senokai, vyro prašymu, nes jis žirnių mėgėjas pas mus.Žinokit net aš, kuri nemėgsta žirnių sriubos valgiau ir geru žodžiu minėjau.


  •     5 vištos sparneliai (jie nebūtini),
  • 1 stiklinė skaldytu žirnių,
  • 1 didelis svogūnas,
  • 3 morkos,
  • 2 cm.ilgio imbiero šaknies,
  • 4 skiltelės česnako,
  • 2 šaukštai aliejaus,
  • druskos, pipirų ir aitriojo pipiro pagal skonį,
  • 0.5 malto kumino,
  • svogūno laiškų.
Į puodą subėriau žirnius, sparnelius sudėjau ir užpylusi vandenį ir ant nedidelės  ugnies palikau virti.
Keptuvėje įkaitinau aliejų ir apkepinau smulkintus svogūnus, morkas, paprika aitrią, česnakus ir imbierą pjaustytą riekutėmis kol suminkštės viskas.Visą keptuvės turinį sudėjau į verdančią sriubą ir viriau 30 min.
    Likus kelioms minutėm iki pabaigos bėriau druską, pipirus,kuminą ir smulkintus svogūno laiškus.
Sriuba gavosi tiršta ir labai soti.
Galite įdėti ir kubeliais pjaustytu bulvių.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...