Tuesday 20 December 2016

Barščiai atvirkščiai

    Šiandieną mano žmogus išvažiavo su draugu į žvejybą, grįš sušalęs, pavargęs, tad laukia sriuba, kuri padės sušilti.
     Sakysite anoks čia receptas, kiekvienas moka išvirti barščius.Aš nesiginčiju, tikiu, kad mokate ir net labai skaniai, bet šie barščiai truputį kiek kitokie...Viskas daroma atvirkščiai.


  •    1 svogūnas,
  • 1 morka,
  • 0.5 paprikos,
  • 0.5 obuolio,
  • 2 šaukštai aliejaus,
  • 4 bulvės,
  • nedidelė skardinė kons.pomidorų,
  • 3 burokėliai virti,
  • druska ir pipirai pagal skonį,
  • keli lauro lapai,
  • 0.5 citrinos sulčių,
  • 1 šaukštelis cukraus,
  • 1 šaukštas Provanso žolelių mišinio,

Svogūną ir papriką supjaustome kubeliais, morką ir obuolį sutarkuojame.Daržoves apkepinti keptuvėje su aliejumi, kai jos suminkštės, dėti obuolius ir kepti, kol suminkštės.
    Dėti į puodą su vandeniu ir virti.
Bulves supjaustyti kubeliais ir sumesti į sriubą, kai jos kažkiek suminkštės dėti lauro lapelius, druskos, pipirų ir Provanso žolelių.
   Burokėlius supjaustyti šiaudeliais ir dėti į puodą virti.Virti turėtu vos vos, nekunkuliuoti.Sudėti pomidorus konservuotus ir leisti pavirti.
    Supilame citrinos sultis ir paragaujame, jei reikia dedame cukraus.Uždengiame ir užviriname.Išjungiame viryklę ir leidžiame 10-15 min.pabūti.
    Valgome su grietine.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...