Šie keksiukai buvo gaminami žurnalui Debesys, kai gavau tema:Arbata.
Idėja buvo rasta viename angliškame žurnale, o receptas gimė sulipdžius kelis receptus į krūvą ir padarius pagal mano skonį.
Puikūs, tiesiog tobuli šventiniam stalui, kai nesinori meistrauti torto.
250 g. maskarponės sūrio;
5 valg. š. cukraus pudros;
1 citrinos nutarkuota žievelė;1/2 arb.š. maistinių raudonų dažų.
Morengai:
2 kiaušinių baltymai;
100 g.cukraus.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Į keksiukų skardelę sudėkite popierėlius.
Prikaistuvyje į pieną suberkite arbatos lapelius ir nuolat maišydami pašildykite kol beveik virs. Nukelkite nuo ugnies .
Atvėsusį pieną nukoškite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
Sviestą išplakite iki purumo kartu su cukraus pudra.Po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite, kol gerai išsimaišys į tešlą. Į sviesto ir kiaušinių masę sudėkite medų ir 1/2 miltų ir vėl viską gerai išmaišykite.
Supilkite pieną ir likusius miltus ir vėl gerai išmaišykite.
Tešlą sudėkite į keksiukų formeles.
Kepkite 20 min., kol jie gražiai paruduos.
Ištraukite keksiukus ir leiskite pilnai atvėsti.
Kremui dubenyje išplakite maskarponę su cukraus pudra . Plakite kol pasidarys standi masė. Tuomet padalinkite į dvi dalis.Į vieną įmaišykite sutarkuotas citrinos žieveles, o į kitą maistinius dažus.
Dėkite abi kremo mases į konditerinį maišelį ir dekoruokite atvėsusius keksiukus,
Morengui baltymus plakite iki standžių putų (~15min, kol apvertus dubenį nekris), palaipsniui pilkite cukrų.
Dėkite į konditerinį maišelį ir spauskite norimą formą ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.Kepti 2 val.90 C.
Morengo kepurėlę uždėkite ant keksiuko kremo viršaus.
Idėja buvo rasta viename angliškame žurnale, o receptas gimė sulipdžius kelis receptus į krūvą ir padarius pagal mano skonį.
Puikūs, tiesiog tobuli šventiniam stalui, kai nesinori meistrauti torto.
Tešla:
3 arb. š. juodosios arbatos lapelių;
250 ml. pieno;
150 g. cukraus pudros;
125 g. minkšto sviesto;
2 kiaušinių;
1 valg. š. medaus ;
350 g. miltų;
1, 5 arb. š. kepimo miltelių.
Kremas:3 arb. š. juodosios arbatos lapelių;
250 ml. pieno;
150 g. cukraus pudros;
125 g. minkšto sviesto;
2 kiaušinių;
1 valg. š. medaus ;
350 g. miltų;
1, 5 arb. š. kepimo miltelių.
250 g. maskarponės sūrio;
5 valg. š. cukraus pudros;
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Į keksiukų skardelę sudėkite popierėlius.
Prikaistuvyje į pieną suberkite arbatos lapelius ir nuolat maišydami pašildykite kol beveik virs. Nukelkite nuo ugnies .
Atvėsusį pieną nukoškite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
Sviestą išplakite iki purumo kartu su cukraus pudra.Po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite, kol gerai išsimaišys į tešlą. Į sviesto ir kiaušinių masę sudėkite medų ir 1/2 miltų ir vėl viską gerai išmaišykite.
Tešlą sudėkite į keksiukų formeles.
Kepkite 20 min., kol jie gražiai paruduos.
Kremui dubenyje išplakite maskarponę su cukraus pudra . Plakite kol pasidarys standi masė. Tuomet padalinkite į dvi dalis.Į vieną įmaišykite sutarkuotas citrinos žieveles, o į kitą maistinius dažus.
No comments:
Post a Comment