Tuesday 20 December 2016

Medaus keksiukai

    Žiema gerai, žiemą būna Kalėdos...Ar jau užuodžiate Kalėdas?Apgalvojote meniu?Aš prisipažinsiu dar ne.Turiu svečiuose uošvį, tad vis kažkur judam, kažką darom ir apie meniu nepagalvoju.Bet rytoj būtinai, būtinai tą padarysiu.

   O dabar desertui prie kavos siūlau keksiukus su medumi.


  • 115 gr.sviesto kambario temperatūros,
  • 150 gr.cukraus,
  • 2 kiaušiniai,
  • 210 gr.miltų,
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių,
  • 0.5 šaukštelio druskos,
  • 120 ml.pasukų,
  • 80 gr.šviežio medaus,
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus.
      Kremas:
  • 110 gr.sviesto kambario temperatūros,
  • 80 gr.maskarponės,
  • 200 gr.cukraus pudros,
  • 2 šaukštai medaus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
 Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus: miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėkite į šalį.
 Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite raugintas pasukas, šviežią skystą medų ir vanilę. Atidėkite į šalį.
Trečiame dubenyje elektriniu plaktu išplakite kambario temperatūros sviestą ir cukrų iki purios masės.
 Į sviestą įmuškite po vieną kiaušinį, po kiekvieno išplakdami masę iki vientisos masės. Į sviesto plakinį pakaitomis suberkite miltus ir pasukų bei medaus plakinį. 
 Paruošta tešla pripildykite nepilnas keksiukų formeles.
Kepkite apie 18-20 minučių, kol keksiukai gražiai pakils ir taps auksinės spalvos ir atvėsinkite.
 Kremui dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kambario temperatūros sviestą ir maskarponę iki vientisos masės.Suberkite cukraus pudrą ir išplakite, tada supilkite medų ir dar kartą išplakite gerai iki vientisos masės.
Sudėkite kremą į konditerinį maišelį ir dekoruokite.

Šaltinis: Saulėta virtuvė.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...