Thursday 29 December 2016

Piemenų salotos

    Kai gavau dovanų knygą Turkijos virtuvė pavarčiusi pagalvojau, kad ji gulės knygų lentynoj ir rinks dulkes, nes tai ne mano skonio receptai.Bet kelis vakarus gulėdama lovoj prieš miegą pavarčiau ir radau kelis receptus, kuriuos norėčiau išbandyti.Tai va, šis receptas iš šios knygos ir kaip autorė rašo Turkijoje jos labai populiarios visais metų laikais.

3 pomidorai,
1 ilgas agurkas,
1 didelis svogūnas,
saujelė petražolių.

Padažas;
1 citrinos sultys,
2 šaukštai aliejaus,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Pomidorus ir agurkus supjaustykite nedideliais gabaliukais.Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.Petražoles smulkiai sukapokite.
Dubenyje sumaišykite visas daržoves ir petražoles.Ant viršaus užpilkite citrinos sultis, aliejų ir užberkite druska bei pipirais, išmaišykite.Leiskite pastovėti kelias minutes.

Kaip knygos autorė minėjo, galit dėti ir paprikos, ridikėlių, morkų ar kukurūzų.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...