Wednesday 21 December 2016

Purus varškės apkepas

    Šaldytuve verkė nenaudojama varškė, nes turiu tokį įprotį jos prisipirkti.Galvojau ką čia tokio su a sumeistrauti, kad tiktu ir patiktu visiems.Tad nusprendžiau, kad apkepas bus kaip tik.Tad puoliau ieškoti internete idėjos naujienai, nes jau bandytu nesinorėjo.Radau internete, su puikiais atsiliepimais, tad...Sudomino tai, kad manų kruopos užpilamos kefyru, o ne pienu, kaip mums įprasta.Originaliame recepte nenaudoja razinų, aš dėjau, nes kitaip vyras man nedovanotu už tai :) Visa šeima nubalsavo, kad tai pats skaniausias.



500 gr.varškės,
5 kiaušiniai,
7 šaukštai cukraus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
250 ml.kefyro,
125 gr.manų kruopų,
70 gr.razinų (arba dėkite pagal savo skonį),
žiupsnelis druskos.

Manų kruopas užpilkite kefyru ir palikite išbrinkti.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinių baltymus su druska iki standumo.
Į išbrinkusias manų kruopas dedame trynius, cukrų, varškę, razinas,vanilinį cukrų ir gerai išmaišome.Atsargiai sudedame baltymus ir išmaišome su šaukštu.
Kepimo skardą ištepame sviestu, supilame tešlą ir kepame 180 C.temp.apie 40 min.
P.S.jeigu norite, kad būtu apkepas vientisas, varškę sutrinkite.



Šaltinis:SigitaCooks.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...