Šį receptą gaminau žurnalui Debesys.Ir kaip sunku buvo įsijausti į žiemą, kai už lango šviečia saulė, žaliuoja žolė ir šilta...Vyras buvo irgi įdarbintas.Jis barstė cukraus pudrą apsimesdamas, kad sninga, o aš žaidžiau su savo Nikonu.Gavosi kas gavosi...
Šokoladas turi patikti tiems, kas mėgsta žalią arbatą Matcha.
Šokoladas turi patikti tiems, kas mėgsta žalią arbatą Matcha.
400 gr.balto šokolado,
125 ml.grietinėlės,
25 gr.nesūdyto sviesto,
2 šaukštai žalios arbatos Matcha miltelių.
Šokoladą susmulkinkite mažais gabaliukais.Sviestą supjaustykite mažais kubeliais.Grietinėlę supilkite į švarų prikaistuvį ir uždėkite virti ant nedidelės ugnies.Stebėkite, kad neužvirtų.Kai prikaistuvio šonuose pradės atsirasti maži burbuliukai-nukaiskite.Sudėkite šokoladą ir sviestą.Maišykite, kol šokoladas ir sviestas ištirps ir taps vientisa masė.Į šią masę sudėkite arbatos miltelius ir išmaišykite, kad taptu vientisa mase.
Į indą tieskite kepimo popieriaus, supilkite masę ir išlyginkite paviršių.Dėkite į šaldytuvą 4-5 val.arba per naktį.
Kai masė sustings, išimkite iš formos ir supjaustykite kubeliais.Peilį vis sudrėkinkite šiltu vandeniu, kad geriau pjaustytu.
Apiberkite cukraus pudra arba žalios arbatos milteliais.
Skaniausias po 2-3 d., nors skanus ir iškarto.
No comments:
Post a Comment