Wednesday 25 January 2017

Karštas šokoladas

Nors kalendoriuje lyg ir žiema, o lauke nesuprasi kas darosi:ryte visur balta, o po pietų norisi eiti atsilapojus striukę ir nusiėmus pirštines.Pas mus jau ir snieguolių mačiau randasi ir kai kurie medeliai su pumpurais...Lyg ir bando kvepėti pavasariu, bet...
Šaltomis dienomis norisi įsisukti į šiltą užklotą ir apsikabinus karšto šokolado puodelį skaityti knygą.
Šį kartą karštas šokoladas su čili nata, kuri šokoladui suteikia ypatingą skonį ir šildo iš vidaus.
Brendis nėra būtinas, tad kartais jį naudoju, o kartais-ne.Šį kartą su juo.

100 gr.juodo šokolado,
400 gr.pieno,
4 šaukšteliai kakavos,
1 šaukštelis cinamono,
0.5 šaukštelio gvazdikėlių,
ant šaukštelio galo čili miltelių,
mažų zefyriukų,
tarkuoto šokolado papuošimui, 
 2 šaukštai brendžio.

Į nedidelį prikaistuvį supilame pieną, tarkuotą šokoladą, kakavą, čili miltelius, cinamoną ir gvazdikėlius.Nuolat maišykite, kol šokoladas ištirps, o pienas pašils, bet neužvirs.Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite brendį.
Išpilstykite karštą šokoladą į puodelius ir užbarstykite zefyriukais ir tarkuotu šokoladu.
Vartoti karštą.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...