Tuesday 17 January 2017

Meliono keksiukai

    Tadam, tadam...grįžtu į eterį su keksiukais.Mano tylėjimo priežastis buvo...rankos trauma.Kaip aš juokauju, kulinarinė, nes ją patyriau besiruošiant kepti bandeles.Bet dabar jau geriau, tai ir vėl gaminsiu.Gaminau  ir su langete ant rankos, bet negalėjau taip kaifuoti kaip dirbdama su dviem rankomis.
     Šis receptas jau senai laukė savo eilės, nes melionai pas mus turi savybę greitai dingti.Pagaliau prisiruošiau padaryti, nors ir su viena ranka.Nepuošti, bet labai skanūs.

    400 gr. meliono,
2 kiaušiniai,
150 gr.cukraus,
70 ml.augalinio aliejaus,
250 gr.miltų,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių.

Melioną nulupkite, išskobkite sėklas, o minkštimą stambiai sutarkuokite ir nusunkite.Įmuškite kiaušinius, berkite cukrų, piklite aliejų ir išmaišykite.
 Įsijuokite su kepimo milteliais sumaišytus miltus.Viską gerai išmaišykite.Tešla turi būti grietinės tirštumo.
Supilkite tešlą į keksiukų formeles.Kepkite 15-20 min.iki 180 C.temperatūros įkaitintoje orkaitėje arba kol ištraukusi medinį pagaliuką jis bus sausas.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...