Monday 9 January 2017

Šokoladinis-jogurtinis tortas su braškėmis

    Prisipažinsiu, nemėgstu šokoladinių tortų, sausainių ar pyragų...Nepatinka nei man, nei vyrui.Šis kepinys buvo keptas uošviui labiau, nes jis šokoladukas tikras.
    Ar patiko?Uošviui labai, o mums norėjosi daugiau kremo.Plius kitą kartą tortą sulaistyčiau sirupu, nes dabar trūko man minkštumo.Žinokit labai buvau nustebusi:vyras nemėgsta šokoladinių kepinių, bet šį tortą valgė ir sakė, kad tikrai jo skonio, nors ir šokoladinis
    Ar gaminčiau dar kartą?Jeigu kas paprašytu, taip, bet sau asmeniškai...ne.Yra tiek daug dar neišragautų tortų :) Xa xa xa...
 
Biskvitui
125 gr. minkšto sviesto,
200 gr. cukraus,
3  kiaušiniai,
200 gr. miltų,
50 gr. kakavos,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
, druskos,
200 ml pieno.

Kremui:
1 kg.jogurto (naudojau persikų),
1 citrinos sultys,
1 citrinos žievelė nutarkuota,
24 gr.želatino,
400 gr.šviežių braškių.

Glajus:
100 gr.pieniško šokolado( galima ir juodo, bet maniškiams jis nepatinka ant torto),
25 gr.sviesto,
30 ml.pieno.

Miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską sumaišykite ir persijokite. Persijokite kelis kartus.
Sviestą ir cukrų išplakite iki baltumo. Po vieną muškite kiaušinius, gerai po kiekvieno išplakite. Viso plakite ne mažiau 5 minučių.
Į sviesto ir cukraus masę berkite pusę miltų mišinio, atsargiai išmaišykite. 
Po truputį pilkite pusę pieno, palengva, atsargiai išmaišydami. Berkite likusius miltus ir supilkite likusį pieną, maišykite, kol viskas susimaišys.
Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Pilkite tešlą į 20 cm apvalią torto formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite apie valandą, arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į biskvito centrą, jis liks sausas ir švarus. 
Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite į tris dalis.
Kremui  jogurtą sumaišykite su citrinos sultimis ir žievele. Želatiną užpilkite vandeniu, išbrinkinkite ir tada ištirpinkite garų vonelėje, truputį atvėsinkite.  Į jogurto masę palengva nuolat maišydami supilkite želatiną
Dėkite vieną biskvitą į torto formą, ant biskvito išdėliokite braškes, paskleiskite pusę kremo, dėkite kitą biskvitą, dar braškių ir likusio kremo. Uždenkite likusiu biskvitu.
Dėkite tortą į šaldytuvą nakčiai sustingti. 
Šokoladinis glajus: ištirpinkite viską dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išmaišykite, leiskite truputį atvėsti ir sutirštėti.Užpilkite glajų ant torto ir puoškite pagal fantaziją.

Šaltinis:Baking Secrets.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...