Tuesday 3 January 2017

Tagliatelle su grybais.

   Sėdėdama šiandien poliklinikoj pagalvojau apie praėjusius metus...Ir žinot, jie buvo fantastiškai geri:visi sveiki, laimingi, kelios kelionės...Aišku buvo ir nemigo naktų, kai reikėjo sugalvoti receptus žurnalui Debesys ir juos nufotografuoti...Būčiau labai laiminga, jeigu ir šie metai būtu tokie, kokie buvo praėję.
      Baigiasi vaikų atostogos ir nuo rytojaus visu pajėgumu kibsim į mokslus, vairavimo pamokas ir visus kitus darbus.Baigėsi šventinis tinginiavimas.Ir ant svarstyklių bijau vis dar lipti, bet tas gerai, kad bent jau sportuoti pradėjau ir tikiuosi iki finišo varysiu, o ne po kelių dienų...
       Mano mažos damos pageidavimu, pas mus makaronai pietums,o orkaitėje morkų keksas...

      2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
150 gr.pjaustytų pievagrybių(naudojau rudus),
3 skiltelės česnako,
1 svogūnas,
1 stiklinė sultinio,
100 ml.grietinėlės,
pundelis krapų,
druska,
pipirai,
tagliatelle makaronų.

Užkaiskite puodą su pasūdytu vandeniu ir kai užvirs vanduo, sudėti makaronus virti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame apkepinti smulkintus grybus bei česnakus.Kepkite apie 2 min.ir tada dėkite smulkintą svogūną ir kepame apie 5 min.
Supilkite sultinį ir kelias minutes ant nedidelės ugnies virkite.Supilkite grietinėlę, berkite druską, pipirus ir dar pavirkite padažą.
Kai makaronai išvirs, juos dedame į keptuvę su padažu, beriame smulkintus krapus ir pamaišome, kad makaronai apsiveltu padažu.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...