Oi laukiu, laukiu...Šiandieną pagaliau grįžta mano vyras iš Lt.Pasiilgom visi per tą savaitę jo.Ta proga ir cepelinai garuos ir jo mėgstamas varškėtis.
Šis pyragas gimė mano galvoje, nežinau ar kas dar daro tokį.Rašau kaip aš gaminau.
Gavosi purus, minkštas.Valgant jautiesi lyg danguje ....
Šis pyragas gimė mano galvoje, nežinau ar kas dar daro tokį.Rašau kaip aš gaminau.
Gavosi purus, minkštas.Valgant jautiesi lyg danguje ....
1 kg.varškės kreminės (naudojau kibirėlyje esančią lenkišką),
4 kiaušiniai,
100 gr.cukraus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
6 šaukštai manų kruopų,
truputis pieno,
50 gr.sviesto,
6 slyvos.
Kruopas užpilame pienu, kad apsemtu vos vos ir išmaišome, kad išbrinktų.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Dedame varškę ir vėl gerai išplakame, dedame išbrinkintus manus ir išmaišome.
Kepimo skardą ištiesiame sviestiniu kepimo popieriumi ir sudedame per pusę perpjautas slyvas be kauliukų.Pilame ant viršaus varškės masę, apdėliojame sviesto gabaliukais.
Dedame į 180 C.temp.orkaitę ir kepame apie 50 min.
Atvėsiname.
labai gardu as kepiau su vakuotais persikais
ReplyDeleteSmagu girdėti, kad patiko.Iš tikro jis su visokiais vaisiais puikiai gaunasi.
Delete