Thursday 23 February 2017

Barščiai su grybais.

    Kaip mano močiutė sako: kūdi barščiai.O kūdi todėl, kad nenaudoju mėsos, sultinio...Iš tikro man nepatinka mėsa sriuboje, todėl pas mus visada būna sriuba ir antras patiekalas.
     Ši sriuba iš vaikystės, kai močiutė virdavo ja su miško grybais.Mmmm, kokio dieviško skonio ji būdavo.Aš neturiu miško grybų, tad naudoju pievagrybius, bet skonis vistiek mmmm...O ir mažiukė mano šią sriubą valgo pasičepsėdama ir pakartoti prašo.
    Sriubai reikės:


  • 3 virti burokėliai ( kai jų neturiu, naudoju marinuotus),
  • 2 nedideli svogūnai,
  • 1 didelė morka,
  • 6 pievagrybiai (naudokit miško grybus jei turite),
  • 3 bulvės,
  • 4 skiltelės česnako,
  • 2 lauro lapai,
  • druska,
  • malti baltieji pipirai,
  • 2 šaukštai acto,
  • aliejaus kepimui,
  • 3 l.vandens.
     Į vandenį berkite smulkintas bulves.Keptuvėje įkaitinus aliejų apkepinkit smulkintus svogūnus, morkas, česnakus ir grybus.Kai bulvės truputį suminkštės, dėkite į puodą kepintas daržoves, berkite druską, pipirus, lauro lapus.Pavirkite 10 min.ir sudėkite smulkintus burokėlius ir supilkite actą.Jei reikia dar įberkite druskos.Viską užvirinus pavirkite 5 min.
     Valgykit su grietine.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...