Sunday 12 February 2017

Desertas VAIVORYKŠTĖ

    Aplinkui mirga viskas su įdėjom meilės dienai:dovanos, gėrimai ir maisto receptai...Toks jausmas, kad žmonės myli tik tą vieną dieną metuose.Aš savo žmogų myliu kiekvieną dieną ir jau 16 m.Tad ta meilės diena pas mus kiekviena diena, o ne kartą metuose.
     Jei ir jūs nesate išprotėję dėl širdelių, siūlau grietininį desertą.Tiesa, užtruksite šiek tiek ir indų plauti teks nemažai, bet...Ar dar gaminčiau?Taip, taip, taip...
     Tiesa, žele naudokite kokios turite namuose arba kokią mėgstate, svarbu tik, kad būtu skirtingos spalvos.


  • 800 gr.grietinės,
  • 150 gr.cukraus,
  • 0.5 šaukštelio vanilinio cukraus,
  • 1 pakelis (90 gr.) apelsinų želė,
  • 1 pakelis (90 gr.) mėlynių želė,
  • 3 šaukšteliai želatinos,
  • 1 šaukštelis kakavos,
  • 300 ml.karšto vandens.
     Želė supilame į du skirtingus indelius, užpilame ant kiekvienos želė po 150 ml.karšto vandens.Išmaišome iki visiško ištirpimo.
     Želatiną užpilame 100 ml.vandens ir išbrinkiname.
     Į grietinę beriame cukrų ir išmaišome, suberiame vanilinį cukrų ir plakame iki purumo.Jeigu mėgstate saldžiau, galite įberti dar cukraus.
     Išplakta grietinę padalinkite į dvi lygias dalis.Supilkite išbrinkintą ir karšto vandens vonelėje ištirpintą želatiną.Išplakite gerai.Padalinkite vėl į dvi lygias dalis.Į vieną dalį suberkite kakavą ir gerai išmaišykite, kol susijungs visos dalys.Galite ir pakaitinti vandens vonelėje.Pilame kakavinę masę į stiklinaites ir dedame į šaldytuvą sustingti.
      Kai kakavinė dalis sustings, pilkite ant viršaus grietinę su želatina, kurią buvote atidėję.Jei ji labai sutvirtėjo, vėl pašildykite vandens vonelėje, kad truputį suskystėtu.Supilame ant kakavinės dalies ir dedame į šaldytuvą stingti.
       Kitą grietinės dalį, kurią pirma padalinome ir nemaišėme su želatina vėl padaliname į dvi dalis.Į vieną dalį supilame ištirpintą ir pradėjusią stingti apelsininę žele, o į kitą-mėlynių žele.Jei reikia-pašildykite vandens vonelėje.Pilame ant balto sluoksnio apelsininį sluoksnį ir sustingdome, tada pilame ant viršaus mėlynių sluoksnį.Dedame į šaldytuvą ir laukiame, kol viskas sustings ir galėsim ragauti.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...