Sunday 19 February 2017

Plaktos grietinėlės keksas

      Paskutiniu laiku, nors valgome įvairų maistą, bet į blogą atkeliauja tik kepiniai...Kažkaip nejauku jau.Pasitaisysiu ir kelsiu įvairesnių patiekalų.

Keksas dieviško skonio, ko gero vienas iš skaniausių.Minkštas, drėgnas, greitai pagaminamas...
Stipriai rekomenduoju visiems saldumynų mėgėjams.

250 gr.miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
4 kiaušiniai,
200 gr.cukraus,
300 ml.grietinėlės.

Orkaitę įkaitiname iki 190 C.temp.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir  druska.
Kiaušinius išplakame su cukrumi.
Grietinėlę išplakame iki lengvų putų.
Į kiaušinius po truputį supilame grietinėlę ir dar paplakame apie 1 minutę.
Po truputį suberiame miltų mišinį ir atsargiai išmaišome.
Kekso formą patepame aliejumi ir supilame tešlą.
Kepame 35 min.arba, kol ištraukus medinį smeigtuką jis bus sausas.
Puošiam pagal norus arba tiesiog užberiame cukraus pudros.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...