Wednesday 15 February 2017

Trupininis pyragas

   Pas mus atostogos mokyklose, tad šią savaitę su vaikais mažai būname namuose.Šiandieną ta diena, kai laiką leidome parke.Oras nuostabus, jau tikrai, tikrai kvepia pavasariu.Ir pagalvojau:o vasaris ar žino iš vis, kad jis žiemos mėnuo, o ne pavasario?
     Šis pyrago receptas pas manę užrašuose saugomas nuo senų senovės ir kartais aš jį ištraukiu į dienos šviesą, kai kepu pyragą.Ir kiekvieną kartą jis mane priverčia užsimerkti iš malonumo, kai tik pradedu valgyti.Ir dar kartą, ir dar...dar...

  •  500 gr.miltų,
  • 200 gr.cukraus,
  • 4 kiaušiniai,
  • 150 gr.sviesto,
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių,
  • 450 gr.uogienės (naudojau aviečių).
   
     Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir cukrumi.Sviestą sutarkuojame į miltų mišinį ir greitai pradedame tarp pirštų trinti, kol sviestas nesušilo ir nepradėjo tirpti.Turi gautis smėlinė tešla.
    Į tešlą mušame kiaušinius ir greitai minkome.Turi tešla pradėti lipti.Suminkome į rutulį ir dedame  valandai į šaldytuvą.
     Į kaitiname orkaitę iki 180 C.temp.Skardą ištiesiame kepimo popieriumi.
Ištraukę tešlą iš šaldytuvo ir su burokine tarką tarkuojame 2/3 į skardą.Išskleidžiame po visą skardą tešlą, uždedame per visą plotą uogienės sluoksnį ir ant viršaus užtarkuojame likusią tešlą.
     Kepame 45 min. arba, kol viršus taps rusvas.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...