Tuesday 14 February 2017

Vištiena vyno padaže

       Šį receptą gaminau jau ne kartą ir ne du, bet bloge vis nepasidalindavau.Tad šiandieną dalinuosi puikiu receptu ir galbūt netgi išbandysite šiandien vakarienei.
       Vištiena tirpsta tiesiog.Būtinai, būtinai išbandykite.


  • 2 vištienos krūtinėlės,
  • 2 svogūnai,
  • 100 ml.vyno,
  • 100 ml.vištienos sultinio,
  • pundelis nedidelis žalumynų (naudojau svogūno laiškus, krapus),
  • šlakelis citrinos sulčių,
  • 50 gr.sviesto,
  • druskos, pipirų pagal skonį.
     Vištienos krūtinėlę supjaustome į tris dalis, ištriname druska ir pipirais.Leidžiame pasimarinuoti 30 min.Gerai įkaitiname keptuvėje aliejų ir apkepiname vištienos gabaliukus iki auksinės spalvos.Išimame iš keptuvės ir padedame šiltai.
     Toje pačioje keptuvėje, kur kepinome vištieną, beriame smulkintus svogūnus ir apkepiname.Kai svogūnai apkeps, pilame vyną ir kaitiname, kol vynas beveik visas nugaruos.Pilame sultinį ir kaitiname, kol puse jo nugaruos.Spaudžiame citrinos sultis, beriame prieskonius.Ugnį sumažiname iki vos vos degimo ir dedame sviestą ir vis maišome, kol ištirps ir padažas sutirštės.
     Sudedame į padažą vištieną, gerai apvoliojame padažu, beriame žalumynus, išmaišome ir...valgome.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...