Thursday 16 March 2017

Bananinės spurgos

    Kada paskutinį kartą valgėte spurgas?Aš neplanavau jų gaminti, nes eilėj laukia daug pyragų ir pyragaičių, bet...Kai sėdint fb.viena mergina jomis pasidalino, paskui kita, trečia...O dar prisiminiau, kad varškės turiu šaldytuve, tai taip ir gavosi...Paprastos jau kaip ir nusibodo, galvojau kaip jas pagaminti kitaip...Turėjau parsinešusi kekę bananų, tad juos ir dėjau.Vyresnėlis grįžęs iš sporto varžybų paragavo ir sako: bet mama tu ir prigalvoji :)
    Iš tikro aš tik paragavau 1, o visos kitos atsidūrė vyro ir vaikų pilvuose.
    Skonis tikrai puikus, nėra saldžios.



  • 300 gr.varškės,
  • 1 kiaušinis,
  • 2 šaukštai cukraus,
  • 1 bananas,
  • 5-6 šaukštai miltų ( žiūrėkit patys kaip darosi tešla),
  • aliejaus virimui,
  • cukraus pudros apibarstymui.
    Varškę ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinį, dėti sutrintą bananą ir gerai išmaišyti.Berti miltus ir maišyti.Tešla turi būti lipni ir tiršta, jei maišosi lengvai, berkite dar miltų.Tešla turi būti beveik minkoma, bet dar maišoma šaukštu.
     Puode, kuriame virsime spurgas įkaitiname aliejų.
 Tešlą imame drėgnomis rankomis ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes.Verdame iki gražios spalvos ir, kad vidurys butu iškepęs.Užtruks apie 7 min.
    Miltų nėra daug tešloje, bet voliojamos tarp rankų ir formuojamas rutuliukas padaro tokia plutelę, kurios dėka neprisigeria spurgos riebalų, o vidus būna minkštas.
    Niekada nepilu jokio brendžio, degtinės, tikrai neprigeria riebalų.
   Pabandykite.
Tai kada paskutinį kartą valgėte spurgas?




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...