Sunday 26 March 2017

Gaivios pavasario salotos.

  Prisipažinsiu, ilgai dvejojau ar gaminti šias salotas vien dėl užpilo, kuris man pasirodė keistas, bet vaizdas lėkštėje taip gundė, kad neatsilaikiau ir pagaminau.Puikiai tiko prie šašlykų...Padažas toks gaivus, su daug kvapų...Tikrai puikiai tinkamas šioms salotom.
       Padažui nerašysiu proporcijų kaip ir jo autorė, nes tai kiekvieno skonio reikalas ir turi derinti pagal save.
  • 2 morkos,
  • 1 ilgas agurkas,
  • 8 ridikėliai,
  • gera sauja šviežių špinatų.
      Padažas:
  • cinamono,
  • raudono vyno acto,
  • cukraus pudros,
  • čili pipiro, 
  • druskos,
  • gero alyvuogių aliejaus.
       Morkas sutarkuokite burokine tarka, ridikėlius supjaustykite plonomis riekutėmis, agurkus-pusžiedžiais.Špinatus patartina suplėšyti rankomis.
        Dedame į dubenį ir išmaišome.
        Padažui visus produktus sumaišome ir užpilame ant salotų.
     

        Šaltinis:duonos ir žaidimų 2011 m.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...