Sunday 26 March 2017

Greiti šašlykai.

    Vakar dalyvavome E. klasioko gimtadienyje, o po jo grįžę namo su vyru sugalvojom: norim šašlykų.Nuo ryto vyrui bambėjau:marinuojam mėsą, vakare kepsim...Neklausė.Ir kai greit sumąstėm, kad gal visgi reikėtu jų, vyras nuvažiavo į pc.ir nupirko nugarinės.Greitai kūrėm kepsninę, aš mėsą pjausčiau...
     Galiu paneigti mitus, kad geriems šašlykams reikia mėsą marinuoti parą...Ne, mums užteko 30 min.ir šašlykai buvo minkšti, sultingi, kvapnūs...

  •  1 kg.kiaulienos nugarinės,
  • 2 šaukštai dž.bazilikų,
  • 2 šaukštai dž.raudonėlių,
  • 1 šaukštelis maltų baltųjų pipirų,
  • 1 šaukštelis druskos,
  • 1 šaukštas dž.petražolių,
  • 1 šaukštas maltos paprikos,
  • 1 šaukštelis česnakinės druskos,
  • 1 šaukštelis smulkintų dž.pomidorų.
      Mėsą nuplauname, nusausiname ir supjaustome nemažais gabalais.
Ištriname prieskoniais ir leidžiame pasimarinuoti apie 30 min.
      Veriame ant iešmų ir kepame...
      Valgėme su gaiviomis pavasario salotomis.
  p.s.iškepto nėra nuotraukos, nes greitai neliko....:)

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...