Wednesday 15 March 2017

Morengiukai Pavlovos

    Šį receptą radau pas kepinių karalaitę Sonatina.Ji jau nerašo blogo, bet aš pas ją randu tiek gėrio ir vis bandau, bandau...Pagal jos receptą jau ir ranką atkaliau kaip kept morengus, kad net mano draugės klausia recepto ir prašo pamokyti.Tai va, prie darbų...


  • 4 kiaušinių baltymai,
  • 200 gr.cukraus,
  • 300 gr.riebios grietinėlės,
  • 2 šaukštai cukraus pudros,
  • braškių ar kitokių uogų.

Kiaušinių baltymus plakti mikseriu vidutiniu greičiu, kol suputos. Nenustojant plakti palaipsniui po šaukštą berti cukrų. Subėrus visą cukrų, padidinti mikserio greitį ir išplakti baltymus iki standumo, kol masė bus lygi ir blizgi.
Paruoštą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspausti ~6 cm skersmens skritulius . Galima masę išdėlioti ir šaukštu, o viduryje padaryti nedidelius įdubimus įdarui. Kepti iki 120° C (su ventiliatoriumi – iki 100° C) įkaitintoje orkaitėje 1,5 – 2 valandas, kol morengai visiškai išdžius. Ataušinti.
Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki standumo. Ant kiekvieno morengo dėti plaktos grietinėlės ir mėgstamų uogų ar susmulkintų vaisių.


Šaltinis:Sonatina.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...