Thursday 30 March 2017

Orkaitėje kepti bulviniai blynai.

     Norim turėti gražias figūras, bet ir bulvinių blynų norisi...Ir jie tikrai nesiderina su gražia figūra ir nauja dieta.Ką daryti?Kąąąąą daryyyyyt? Ogi junkt orkaitę ( šypt) .Taip, skonis skiriasi kažkiek nuo tradicinių keptų keptuvėje, bet ko nepadarysi dėl grožio ...
    Juos jau ne kartą kepiau ir niekada nenuvylė.O ir aplink keptuvę nereikia šokinėti, sudedi į orkaitę, po 10- 15 min.atėjai, apvertei ant kito šono ir vėl eini savo keliais...


  • 3 bulvės,
  • 1 kiaušinis,
  • 1 svogūnas, 
  • 3 česnako skiltelės,
  • 3 šaukštai miltų,
  • 0.5 šaukštelio kepimo miltelių,
  • aliejaus,
  •  pagal skonį druskos,
  • maltų pipirų.
      Orkaitę įkaitiname iki 200 C.temp.Skardą, kurioje kepsime blynus ištiesiame kepimo popieriumi ir ištepame aliejumi.
      1 bulvę sutarkuojame smulkia tarka, o likusias- burokine.Dedame į sietelį nuvarvėti.Svogūną sutarkuojame, česnakus sutraiškome, mušame kiaušinį, beriame prieskonius ir gerai išmaišome kartu su bulvėmis nuvarvintomis.
       Beriame miltus ir kepimo miltelius ( milteliai tam, kad blynai puresni būtu ), gerai išmaišome.
       Kabiname masę su šaukštu ir dedame į skardą, truputį paspaudžiame.Kepame 10 min.iš vienos pusės, tada apverčiame ir dar kepame 10 min.iš kitos pusės.
        Skanaus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...