Tuesday 14 March 2017

Vištienos ir cukinijų kepsneliai

    Turguj nusipirkau kelias cukinijas ir jau pakeliui namo sukau galvą, ką su jomis darysiu.Planuose atsirado daug įvairių patiekalų, o pats pirmas šis.
    Kepsniukai minkšti, tirpsta burnoje, o ir gaminant nereikia daug vargti.
    Jei norisi, galite ir padažo tiekt prie jų.


  • 350 gr.vištienos faršo ( galima ir kitokio),
  • 1 nedidelė jauna cukinija,
  • 1 kiaušinis,
  • 3 šaukštai kukurūzų miltų ( galima keisti ir paprastais),
  • 1 šaukštelis dž.kalendros,
  • žiupsnelis druskos,
  • žiupsnelis maltų baltųjų pipirų,
  • aliejaus kepimui, 
  • 1 nedidelis svogūnas.
    Nulupti ir burokine tarka sutarkuoti cukinija.Svogūną susmulkinti.Į gilesnį dubenį sudėti vištienos faršą, tarkuotą cukiniją ir smulkintą svogūną ir gerai išminkyti.Įmuškite kiaušinį ir vėl gerai išminkykite.Po šaukštą palaipsniui suberkite miltus, prieskonius ir gerai išmaišę dėkite į šaldytuvą 20 min.
   Šaukšto pagalba suformuokite kepsniukus ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje.
   Valgėme su šiltomis kalafioro-pievagrybių salotom.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...