Sunday 16 April 2017

Kopūstų salotos.

  Šiemet pas mus kažkas pavogė Velykas...Ir tas kažkas yra vyro darbas.Pirmą kartą, kiek esame kartu, tokią dieną jis dirba.Ryte draugiškai papusryčiavom, dar spėjom ir  torto suvalgyti po gabaliuką ryte ir jis išbėgo...Grįš kai mes jau miegosim...Guodžia tai, kad bus dar tų švenčių...šypt.

Šios salotos puikiai tinka valgyti vienas arba kaip garnyrą prie mėsos.Jos senos, bet tikrai geros ir skanios.Ir traškios...Kitą kartą gal vietoj jogurto pilčiau aliejaus, o vietoj paprikos- kukurūzus.Bet tai nereiškia, kad šios salotos neskanios...Oi ne, tik aš mėgstu kiekvieną kartą daryti kažką kitaip...

1 nedidelė kopūsto galva,
1 ilgavaisis agurkas,
1 paprika,
1 poras,
keli svogūno laiškai arba krapai,
2 šaukštai nat.jogurto,
žiupsnelis druskos.

Kopūstus supjaustykite smulkiais rėžiukais, sudėkite į dubenį ir užbėrę druskos su rankom pamaigykite, kad kopūstai taptu minkštesni.
Agurką supjaustykite mažais kubeliais,papriką kvadratėliais 
, o porą- žiedeliais.Berkite į dubenį su kopūstais, užberkite smulkintais žalumynais, berkite druskos ir dėkite jogurtą.Išmaišykite ir skanaukite.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...