Monday 22 May 2017

Kepenėlės su apelsininiu padažu.

Šio patiekalo receptą atsiuntė buvusi mano klasės draugė su kuria laikas nuo laiko pabendraujame.
Kadangi mėgstu kepenėles, tai šis receptas buvo greitai išbandytas mano virtuvėje. 
Verdiktas butu: labai skanu, paprasta, bet neprasta.


Ir dar...jau poryt mano ir mano mylimo vyro vestuvių metinės, o aš kaip visada tuščia galva, idėjų nerasta šventiniai vakarienei. Tai šiandien universitete sėdėdama ko gero ne apie mokslus galvosiu, o apie virtuve...
O jums rašau receptą, kurį tikiuosi išbandysite ir patiks, apsigyvens jūsų virtuvėse.

0.5 kg.išvalytų kepenėlių ( naudojau vištienos),
2 svogūnai,
nedidelis gabaliukas sviesto,
3 skiltelės česnako,
 aliejaus,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
truputis tarkuoto muskato riešuto,
1/4 stiklinės balto vyno ( galit naudoti vandenį jei nesinori vyno).

Padažas:

3 nedidelės morkos,
1/3 balto vyno,
1 apelsinas,
nedidelis gabaliukas sviesto,
1 šaukštelis medaus,
1 šaukštelis garstyčių,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis pipirų maltų.

Kepenėles sumaišykite su druska, pipirais, muskato riešutu, česnaku ir aliejumi.Palikite pasimarinuoti valandėlei.Tada kepenėles apkepinkite sviesto ir aliejaus mišinyje, įpilkite vyno.
Išimame kepenėles ir keptuvėje apkepiname smulkintus svogūnus.Atidedame į šoną.
Morkas supjaustykite įstrižais griežinėliais.Pakepinkite su sviestu, įpilkite apelsino sultis, vyno, pagardinkite druska ir pipirais.Troškinkite 10 -15 min.Sudėkite medų, garstyčias, sudėkite kepenėles su svogūnais ir patroškinkite 5-10 min.
Skanaus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...