Thursday 15 June 2017

Šaltibarščiai

Turiu tetą Laimą, kuri šaltibarščius vasarą gali valgyti kasdien.
O mano mažoji ją vadina Pink sriuba ir irgi pasimėgaudama valgo.
Šį kartą sriuba gaminau pagal uošvio receptą.
Labai skanu, ir tas agurkų traškėjimas čia buvo super.
Visada agurkus tarkuodavau, o šį kartą pjausčiau smulkiais kubeliais.
Čia naudojamas mineralinis vanduo, bet jei jums tai nepriimtina, pilkite pieno.

1 stiklainis marinuotų burokėlių,
3 agurkai trumpavaisiai arba 1 ilgavaisis,
500 ml. mineralinio vandens,
1 l. kefyro,
3 virti kiaušiniai,
pundelis svogūno laiškų,
druskos.

Pas mane burokėliai buvo pjaustyti riekutėmis, tad aš juos pjausčiau šiaudeliais.
Agurką susmulkinau mažais kvadratėliais , kiaušinius ketvirčiais .
Viską sudėjau į dubenį, bėriau smulkintus svogūno laiškus, užpyliau kefyru ir mineraliniu vandeniu.
Bėriau druskos pagal skonį.
Išmaišome.
Valgėme su keptomis bulvėmis.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...