Sunday 25 June 2017

Užkepti kiaulienos kepsniai.

Visus, visus - ir tuos, kurie mano puslapyje apsilanko kasdien, ir tuos, kurie čia užsuka kartais, ir tuos, kurie šiandien čia užklydo atsitiktinai - visus sveikinu su trumpiausia naktimi ir ilgiausia diena.

Ilgai kračiausi paskutiniu metu tokio tipo kepsnių, bet vyras taip prašė, kad pagaminau. Toks ūkiškas kepsnys, bet tikrai neprastas ir sotus.

4 sprandinės gabaliukai,
1 morka,
1 svogūnas,
1 obuolys,
keli pievagrybiai,
gerai besilydančio tarkuoto sūrio,
druska,
malti juodieji pipirai,
dž. prieskonių kiaulienai,
truputis majonezo,
aliejaus kepimui.

Mėsos gabalėlius išmušame ir apibarstome prieskoniais.
Paliekame pasimarinuoti bent kelioms minutėms.
Pievagrybius susmulkiname, morkas sutarkuojame, obuolį nulupame ir  išėmę sėklas supjaustome nedideliais kvadratėliais, svogūnus irgi susmulkiname.
Keptuvėje su aliejumi apkepiname morkas ir svogūnus, tada beriame obuolius ir dar pakepiname. Beriame grybus ir kepiname kelias minutes. Beriame pagal skonį druskos ir pipirų.
Keptuvėje ant stiprios ugnies apkepiname kepsnius.
Dedame juos į skardą, patepame majonezu vos vos, dedame kepintas daržoves, užberiame sūriu ir kepame 200 C.temp. apie 10 min., kol sūris gražiai išsilydo.
Valgėme su salotomis.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...