Tuesday 27 June 2017

Vištiena su citrina.

Šis receptas nėra niekuo ypatingas, tiesiog leidau sau prisiminti vaikystės namų skonį.
Vaikystėje norėjosi valgyti kavinėse, o dabar - pas mamą arba močiutę.
Ir šis receptas atkeliavo iš mano vaikystės namų.
Gal ir jūs jau tokį žinote, o jei ne, tai gal bus naujas receptas jūsų užrašų knygelėse.

10 vištienos blauzdelių,
3 svogūnai,
2 citrinos,
5 šaukštai sviesto,
2 šaukštai aliejaus,
2 skiltelės česnako,
žiupsnelis druskos ir pipirų.

Sviestą ištirpdome ir sumaišome su aliejumi, traiškyt
omis česnako skiltelėmis, prieskoniais.
Iš vienos citrinos išspaudžiame sultis ir gerai ištriname vištienos blauzdeles šiuo mišiniu. Pamarinuojame kelias valandas šaldytuve.
Dedame vištieną į skardą ir kepame 220 C.temp. apie 20 min., tada ištraukiame kepimo indą lauk ir į tarpus pridedame svogūnų ir citrinos riekeles.
Vėl dedame į orkaitę kepti dar apie 30 min., kol mėsa iškepa.
Valgome su pasirinktu garnyru.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...